Tea vagy kávé?

A világ megosztott. Másképp gondolkodunk nagyon sok dologban. Van, akik ezt problémának látják, de vagyunk sokan, akik szerint a pohár mindig félig tele van.

Általában már korán reggel a csészénk felé nyúlva döntés elé állít minket az élet. Mi legyen benne? Tea vagy kávé?

Az egyszerűség kedvéért fókuszáljunk most a fekete teákra, hisz köztudott, hogy annak van jelentősebb koffeintartalma, ezért ezt érdemes összehasonlítani a kávékkal.

Ugyanaz a hatás?

Röviden: nem. Ha azért ennél kicsit több részletre vagy kíváncsi akkor olvass tovább 🙂

A kávéhívők gyakran érvelnek azzal, hogy az a hirtelen jelentkező beütő energia – amit az angol egyszerűen boost-nak hív – utánozhatatlan.

Képtalálat a következőre: „boost gif”

Igazuk van. Míg a kávé fogyasztása után gyorsan jelentkezik az éberség és az energialöket, addig a fekete teák ezt lassabban, viszont egyenletesen és elnyújtottan adják le. Így hosszasan, akár egész délelőtt érezhetjük a fekete tea energetizáló, jótékony hatását.

És a tea azért ennél többet is tud. Nem csak különleges ízekkel kényeztet minket, mint mondjuk a bergamotos tea, de élettani hatása is igen kedvező. Erősíti az érrendszert, regenerálja bőrünket és gátolja az öregedést. És mondtam már, hogy még finom is? 🙂

Nehéz is ellenállni egy gőzölgő csésze azori fekete teának.

Persze nem azt mondom, hogy a kávé rossz, de abban biztos vagyok, hogy erős a verseny és nehéz igazságot tenni. Jobb is, ha mindenkinek az ízlésére bízzuk, hogy mit preferál.

Ha kedvet kaptál a teázáshoz vagy alig várod, hogy reggel elkészíthesd kedvenc teád, akkor nézz be a webshopba és pár kattintás után Tiéd lehet az európai teatermesztés büszkesége. Ez a tea, biztosan simogatva ébreszt majd, hogy a valóság is egy álomnak tűnjön 🙂