Karácsonyi tea-novella

Álmosan indul a hétfő reggel, de mégis más, mint a többi. Nem egy sima hétköznap kezdete ez, hanem egy izgalmas-mozgalmas pihenésé. Elkezdődött a téli szünet, mindenki kivette a szabadságot. Idén kegyes hozzánk a naptár.

Lehúzod a takarót, felülsz az ágyban és kilépsz a szőnyegre. Papucs fel, irány a konyha. Liszt, cukor, tej, friss kifli a gyerekeknek – már pörög a fejedben a bevásárlólista. 

Nem szabad azonban kapkodni – főleg nem most. Az ajándékok már megvannak, nem kell a plázában sorban állni.

Indítsd el a napod úgy, ahogy Te a legjobban szereted. Megfogod a vízforralót, vizet töltesz bele, bekapcsolod. Praktikus.

Közben a teádért nyúlsz. Szálas, organikus, fekete. Mi más? Mindig is adtál a minőségre, az ételek és italok terén meg aztán főleg. Nem mérgezed magad mű termékekkel és milyen jól teszed!

Pár perc és forr a víz. A fekete teának úgyis 100°C kell, így még azt sem kell megvárnod, hogy kicsit visszahűljön. A teatojás már a helyén, hiszen közben szépen kimérted a leveleket. 

Ez az egész egy szeánsz, egy ceremónia, ami a Tiéd és csak a Tiéd. Ilyenkor még nincs gyerekzsivaj, nem szól a rádió. Ahogy kinyitod a dobozt már érzed az illatát. Belélegzed és átjárja a tested. Behunyod a szemed és látod magad előtt, ahogy az óceánnal szinte összeérnek a végeláthatatlan zöld tea ültetvények. Egy csepp utazás ez minden szippantással, minden bögrével.

Még intenzíven gőzölög a bögre mikor kiveszed a teafüvet belőle. Lekuporodsz a fotelbe és nézel ki az ablakon. Hó nincs, viszont a szürke de mégis napos reggel illik a hangulathoz. Átmelegít a forró ital, feltölt energiával, jókedvvel. Hosszú percekig élvezed, hogy mire az első topogó lábak dobogását hallod a folyosón már készen állj az egész napos sürgés-forgásra.

Így indul a tökéletes nap!

Ha Te is átélnéd a reggel örömét, nézz be a webshopba 🙂